”Specialisti na področju prehrane, gibanja in zdravja. Z nasveti in izdelki skbimo za bolj kakovostno življenje na sodoben in prijazen način. Svet se je spremenil. Z njim naš življenjski ritem. Časa je manj, obveznosti več. Kako vam uspeva dosegati kakovost vsakdana?”


Centriranje misli z vitamini, cinkom in rastlinskimi ekstrakti

Avtor: Qme
Objavljeno: 19. februar 2014

Pri rednem uživanju prehranskega dopolnila Centriranje misli boste manj utrujeni in bolj zbrani. Vitamini in cink v dopolnilu bodo izboljšali vaš živčni sistem in pozitivno vplivali na počutje in plodnost.

Debelost skozi čas

Avtor: S.S.
Objavljeno: 17. marec 2014

Danes se debelost v večini kultur pojmuje kot bolezen, ki ima socialne in psihološke razsežnosti. Številni in pogosto tudi zapleteni psihološki, sociološki in genetski dejavniki so posledica sodobnega življenja v družbah skrajnosti, kjer je hrane v izobilju, revščina pa se pojavlja v sami kakovosti življenja. Debela telesa pa niso bila vselej dojeta kot bolna, neprivlačna in šibka. Prav nasprotno. V večini evropskih zahodnih družb je debelost ...

Dnevni pomočnik z vitamini, minerali in drugimi snovmi

Avtor: Qme
Objavljeno: 19. februar 2014

Vitamini in minerali sodelujejo pri vseh telesnih funkcijah, zato si z rednim uživanjem prehranskega dopolnila Dnevni pomočnik zagotovite bolj zdravo, živahno in srečno življenje. Kratkoročno se to odraža v večji meri energije in stabilnejšem razpoloženju, dolgoročno pa zmanjšate tveganje za nastanek različnih bolezni.

Dobra priprava na proces okrevanja po operativnem posegu

Avtor: S.S.
Objavljeno: 06. december 2013

Ljudje se različno odzivamo na podobne situacije, tako nekateri tudi v obdobju okrevanja bolj nihajo v razpoloženju in se čustveno bolj intenzivno odzivajo. Slabše počutje je v času okrevanja sicer razumljivo in neizogibno, vendar je kljub temu dobro vedeti, kaj je vzrok zanj in kako se izogniti nepotrebnemu dodatnemu stresu. Nihanje v razpoloženju se v prvi vrsti pojavi, ker je naše telo doživelo stres in usmerja vso svojo energijo v regeneracijo. Pogosto pa je naše ...

Družinska zima

Avtor: A.P.
Objavljeno: 27. november 2013

Vsako leto znova nas mrzli in temni dnevi presenetijo. Otroci so večkrat bolni, prehladi se vrstijo en za drugim, in če imamo res srečo, se jim izognemo vsaj odrasli. Da boste letos pripravljeni na boj z virusi, smo za vas pripravili nasvete, kako izboljšati življenjski slog cele družine. Tako bo vaša družina letošnjo zimo bolna manj, če pa se vam slučajno zgodi, da se vas kaj prime, boste na nogah veliko hitreje.

Harmonija in&out s probiotiki

Avtor: Qme
Objavljeno: 19. februar 2014

Mlečne bakterije Lactobacillus acidophilus v prehranskem dopolnilu Harmonija In&Out so tako imenovane dobre bakterije. S škodljivimi bakterijami tekmujejo za hrano in mesto na črevesni steni, kamor se naselijo, in ko prevladujejo, varujejo prebavni sistem pred rušilnimi vplivi škodljivih bakterij.

Povečan krvni pritisk je nevaren zato, ker so simptomi vidni dokaj pozno. Organizem se namreč običajno prilagodi povečanemu pritisku, zato malokdo na začetku čuti posledice, vendar pa pri dalj časa trajajočem nenormalnem stanju visok krvni pritisk slabo vpliva na srce in ožilje. Običajno se pri tem pojavijo glavobol, potenje, vrtoglavica, zadihanost in utrujenost, v najslabšem primeru pa pride do oslabljenja srca, infarkta, možganske kapi ali vpliva na delovanje ledvic. ...

IQ matrica – umetnost ohranjanja spomina

Avtor: S.S.
Objavljeno: 03. marec 2014

Kadarkoli se česa naučimo in nam ostane v dolgoročnem spominu, to znanje povezujemo v drugih okoliščinah in z drugimi predmeti. Te informacije so namreč dobro razumljive in jih v spomin prikličemo že v nekaj trenutkih. Pri učenju novega jezika na primer imamo opravka s podobnimi koncepti, ki jih že poznamo, opažamo podobnosti v besedah in slovnici in smo v splošnem bolj odprti za učenje, saj nam je tak proces učenja že poznan. Več jezikov poznamo, lažje se torej ...

Z rednim uživanjem prehranskega dopolnila si boste zagotovili boljše psihofizično počutje. Kombinacija vitaminov z dodanim železom zmanjšuje stres oziroma pomaga ublažiti negativne posledice dolgotrajnega stresnega obdobja. Redno uživanje daje telesu energijo in preprečuje kronično utrujenost.

Kosilo v službi

Avtor: A.P.
Objavljeno: 14. december 2013

Na službenem mestu običajno ne vidimo veliko ljudi, ki bi si malico ali kosilo prinesli s seboj. Pri današnjem hitrem tempu pri delu to žal včasih pomeni tudi, da ta obrok kar preskočimo, in da tako razen majhnih prigrizkov iz avtomatov ne jemo skoraj ves dan. V najboljšem primeru je v službi organizirana menza, kjer pa ni vedno moč dobiti zdravega in uravnoteženega obroka. Veliko ljudi zaradi tega preneha z zdravim načinom prehranjevanja, ker ne vedo, kako se lahko ...

Moja krila z L-glutaminom

Avtor: Qme
Objavljeno: 19. februar 2014

L-glutamnin je aminokislina, ki jo telo potrebuje za svoje pravo ravnotežje (homeostazo) veliko bolj kot katero koli drugo aminokislino. Telesu prispeva zaloge ogljika in dušika in pomaga pri obnovi glikogena, ki vrača energijo. Je najbolj pomemben del mišičnih, pomaga pri celjenju poškodb in opeklin in krepi imunski sistem. V primeru ekstremnih telesnih naporov se njegove zaloge hitreje izčrpajo.

Najboljši smoothiji za dobro jutro

Avtor: Qme
Objavljeno: 14. julij 2014

Za vsak del dneva, za vsako dieto, za vsak način življenja in za vsakega človeka obstaja smoothie. Tokrat vam predstavljamo smoothije, ki so popolni za začetek dneva in vas bodo držali pokonci vse do kosila.

Optimalno delovanje metabolizma

Avtor: S.S.
Objavljeno: 07. januar 2014

Metabolični procesi so zaporedne kemične reakcije, ki ohranjajo celice pri življenju. Ti procesi omogočajo organizmu, da raste, se razvija, ohranja strukturo in se ustrezno odziva na zunanje vplive. Katabolizem predstavlja tisti del metabolizma, kjer se večje molekule delijo na manjše delce, pri anaboličnem procesu pa se te manjše komponente uporabijo za gradnjo mišic, maščob in drugih tkiv v telesu. Od delovanja katabolizma je odvisno, ali boste pridobili, ...

Popoln krog z alfalfa

Avtor: Qme
Objavljeno: 19. februar 2014

Zaradi mnogih vitaminov, mineralov in proteinov, ki jih vsebuje alfalfa, je Popoln krog odlično prehransko dopolnilo za pomoč pri uravnavanju metabolizma. Pomaga tudi pri delovanju ledvic, jeter in črevesja ter skrbi za zdrave in močne kosti. Alfalfa vsebuje veliko klorofila, v telesu pa obnavlja kožo, izgoreva maščobe, uravnoveša apetit, izboljšuje delovanje jeter, zmanjšuje bolečine artritisa, blaži menstrualne krče in uravnoveša sladkor v krvi.

Prebavne težave odpravimo z ustreznimi prehranjevalnimi navadami

Avtor: S.S.
Objavljeno: 04. november 2013

Zajtrkuj kot kralj, kosi kot meščan in večerjaj kot berač je dobro poznan pregovor. Zajtrk je najpomembnejši obrok v dnevu, saj obilen jutranji obrok z visokoenergetsko vrednostjo živil zagotavlja energijo za ves dan in zaganja nekatere pomembne procese v telesu. Številni strokovnjak so si edini v tem, da so ustrezno pripravljeni in odmerjeni obroki tudi podlaga za zmanjševanje oziroma vzdrževanje telesne mase.

Centriranje misli se priporoča vsem, ki so izpostavljeni večjim miselnim naporom in psihičnemu stresu, torej ljudem, ki opravljajo miselno zahtevnejša dela na delovnem mestu ali v času študija, se pogosto srečujejo s preobremenitvami, s kratkimi roki za doseganje ciljev in zahtevano visoko stopnjo koncentracije, pa tudi starejšim in ljudem z začasnim slabšim psihičnim počutjem.

Dnevni pomočnik vsebuje veliko mineralov in vitaminov, ki jih za normalno delovanje potrebuje vsak. Ker je hrana, ki jo jemo, vse manj bogata s temi snovmi in jih le redko kdo še zaužije dovolj, postaja dodatna skrb za vnos zadostne dnevne količine vitaminov in mineralov nujna. Dnevni pomočnik se torej priporoča prav vsem, zelo pomembno pa je, da teh snovi ne primanjkuje doječim materam in nosečnicam, zato njih velja na to dopolnilo še prav posebej opomniti.

Prehransko dopolnilo HARMONIJA IN&OUT s probiotiki

Avtor: Qme
Objavljeno: 29. januar 2014

Harmonija In&Out gradi ali ohranja zdrav prebavni sistem, zato se priporoča vsem, ki imajo težave s prebavili oziroma bi se težavam radi izognili. Priporoča se tudi ljudem, ki so občutljivi na laktozo, saj jo mlečnokislinske bakterije v dopolnilu pomagajo spreminjati v mlečno kislino.

Prehransko dopolnilo Kontrolor stresa vsebuje formulo vitaminov in mineralov, ki skrbijo za dobro psihofizično počutje in manj stresa. Formula vsebuje skupino B vitaminov in vitamin C, za maksimalen učinek pa je bilo dodano tudi železo.

Prehransko dopolnilo Moja krila z L-glutaminom

Avtor: Qme
Objavljeno: 31. januar 2014

Energetske lastnosti L-glutamina predstavljajo pomemben člen vsakega prehranskega protokola, saj prinašajo veliko energije, telo pa ga zelo hitro absorbira. Dodatno vnašanje v telo se je izkazalo kot prednost pri okrevanju raznih telesnih poškodb, njegova uporaba pa se je iz intenzivne nege prenesla tudi v bolj splošno rabo, saj pomaga krepiti imunski sistem. Uporablja se torej preventivno in kurativno. Priporoča se vsem ob prehodu med sezonami, ko je imunski ...

Prehransko dopolnilo POPOLN KROG z alfalfa

Avtor: Sara Selan
Objavljeno: 30. januar 2014

Dopolnilo se priporoča vsem, ki si želijo utrditi zdravje ter ljudem s težavami v presnovi. V pomoč je lahko tudi ljudem, ki se srečujejo s težavami srca, saj alfalfa regulira krvni pritisk. Priporočajo jo tudi pacientom z artritisom, saj zmanjšuje bolečino in otekanje. Uživanje alfalfa kot prehranskega dodatka se priporoča tudi nosečnicam, saj lajša težave z jutranjo slabostjo, zaprtostjo, anemijo in vrtoglavico.

Neredna in revna prehrana ter sodoben način življenja sta danes glavni razlog za številne okvare vida med prebivalstvom. Večina, tudi vedno mlajše generacije, veliko delovnega in prostega časa preživi za računalnikom ali televizijo ter obremenjuje oči med branjem in napačni osvetlitvi prostorov. Tako je vedno več ljudi, ki potrebujejo očala, med njimi pa so na žalost tudi naši najmlajši. Mešanica vitaminov, mineralov in rastlinskih izvlečkov v ...

Večina posameznikov danes nima dovolj časa, znanja ali drugih sredstev, da bi zagotavljali ravnovesje na svojih jedilnikih. Največ težav pri tem imajo navadno starejši ter ljudje, ki se prehranjujejo izključno vegetarijansko oziroma vegansko. Tudi če so ribe v splošnem redko na vašem jedilniku, vam uživanje Qme nadomestila Srčni ritem toplo priporočamo. Ker omega maščobne kisline izboljšujejo tudi stanje kroničnih vnetnih bolezni, se priporoča ...

Prehransko dopolnilo SVEŽA IGRA z Koencimom Q10

Avtor: Qme
Objavljeno: 31. januar 2014

Koencim Q10 je postal zelo priljubljen kot prehransko dopolnilo za srčne bolnike, še zlasti tiste, ki so zboleli za srčnim popuščanjem ali imajo oslabljeno srčno mišico. Ker sodeluje pri nastajanju energije v celicah, ga priporočamo vsem, ki trpijo za kronično utrujenostjo. Z leti se proizvodnja koencima Q10 v telesu zmanjšuje, zato jemanje priporočamo tudi vsem starejšim ljudem.

Vitaminska abeceda je namenjena otrokom in mladostnikom, saj vsebuje veliko mineralov in vitaminov, ki jih za normalno delovanje potrebuje vsak. Hrana, ki jo jemo, je vse manj bogata s temi snovmi in jih le redko kdo še zaužije dovolj. Na otrokovo rast, razvoj in zdravje vplivajo številni dejavniki. Za zdaj na dedne dejavnike, ki določajo osnovne lastnosti organizma, še ne moremo vplivati, lahko pa vplivamo na številne druge, ki se pojavljajo v času otrokovega ...

Sokolje oko z vitamini, minerali in rastlinskimi ekstrakti

Avtor: Qme
Objavljeno: 19. februar 2014

Lutein v prehranskem dopolnilu Sokolje oko vpliva na delovanje oči in vida. Deluje preventivno in kurativno, saj ščiti oko pred škodljivim vplivom modre svetlobe, dokazano zmanjšuje tveganje očesne mrene, izboljšuje vid, zmanjšuje preobčutljivost na svetlobo ter ščiti oko pred oksidativnim stresom ter drugimi težavami, ki pretijo vidu in očem.

Srčni ritem z omega-3/6/9 maščobnimi kislinami

Avtor: Qme
Objavljeno: 19. februar 2014

Omega maščobne kisline v Srčnem ritmu spadajo v skupino maščobnih kislin, ki jih telo ne more proizvesti samo in jih zato imenujemo esencialne maščobne kisline. V pravem razmerju predstavljajo omega-3, 6 in 9 maščobne kisline pomembno vlogo pri izboljšanju imunskega sistema, znižujejo krvni tlak, znižujejo vrednost LDL holesterola, zmanjšujejo možnost nastanka krvnih strdkov in izboljšujejo stanje kroničnih vnetij, kot so revma, ...

Sveža igra s koencimom Q10

Avtor: Qme
Objavljeno: 19. februar 2014

Z rednim uživanjem Koencima Q10 boste ohranili dobro zdravje in mladost, zmanjšali boste tveganje za bolezni srca in vrsto drugih bolezenskih stanj. Nekateri so prepričani, da igra tako pomembno vlogo pri zagotavljanju normalnega telesnega delovanja, da bi ga morali pravzaprav poimenovati kar vitamin Q.

Trden in udoben spanec za učinkovito življenje podnevi

Avtor: S.S.
Objavljeno: 06. marec 2014

Človek prespi več kot tretjino svojega življenja. Zatorej zgodbe o uspehu podjetij, ki so se usmerila v prodajo ležišč in sorodnih izdelkov, niso nobeno presenečenje. Večina Zemljanov se zelo dobro zaveda, da sodobni tempo zahteva spočitega in zdravega človeka, ki bo samostojno skrbel za svojo formo in vključevanje v družbene procese. Smo namreč v družbi, ki skuša vzgojiti tako rekoč super ljudi in na drugi strani izloča šibke in jih potiska na družbeno ...

Uporabimo svojo energijo za stvari, ki štejejo!

Avtor: Qme
Objavljeno: 20. februar 2014

Razmišljanje o kakovostnem življenju je postalo v zahodnem svetu popularno v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, v Sloveniji precej kasneje, konec osemdesetih. Danes je ta besedna zveza vsem zelo domača, le malokdo pa kakovostno življenje sploh zna opredeliti ter ga živeti. A za to ni nikoli prepozno.
Merjenje kakovosti življenja je zahtevno, saj predstavlja zelo zapletene procese, način življenja in vrednote pa se razlikuje od kulture do kulture. V grobem ...

Urinarna infekcija ali vnetje sečil

Avtor: S.S.
Objavljeno: 10. november 2013

Kadar je imunski sistem organizma oslabljen, je povečana možnost za nastanek infekcij. Med eno od najbolj pogostih vnetji, spada urinarna infekcija. Vnetje sečil je pogostejše pri ženskah, starejših, pogosto ga povzročajo tudi druge bolezni.

Varujte črevesno floro in razbremenite imunski sistem

Avtor: S.S.
Objavljeno: 27. februar 2014

Pri normalnih pogojih hrana potuje skozi prebavni sistem približno 24 ur, čas pa malo variira od vrste zaužite hrane. Hrana, ki jo zaužijemo, najprej po požiralniku prispe v želodec, kjer se pomeša z želodčnim sokom (želodčno kislino in prebavnimi encimi). Čez približno pol ure delno prebavljena hrana potuje do tankega črevesa, ki absorbira hranilne snovi, da lahko preidejo v krvni obtok. Ostanki potujejo naprej skozi debelo črevo, kjer se tekoče odpadne snovi strdijo v ...

Vitaminska abeceda z minerali

Avtor: Qme
Objavljeno: 19. februar 2014

Vitamini in minerali sodelujejo pri vseh telesnih funkcijah, zato si otroci in mladostniki z rednim uživanjem prehranskega dopolnila Vitaminska abeceda zagotovijo bolj zdravo, živahno in srečno življenje. Kratkoročno se to odraža v večji meri energije in stabilnejšem razpoloženju, dolgoročno pa se zmanjša tveganje za nastanek različnih bolezni.

Voda, vir življenja

Avtor: S.S.
Objavljeno: 12. marec 2014

Ni ga strokovnjaka za zdravo življenje na svetu, ki ne bi poudarjal pomembnosti pitja vode. Povsem razumljivo, saj je naše telo sestavljeno pretežno iz nje. Je osnovna substanca, ki omogoča življenje ter vitalnost. Z vodo tudi splaknemo umazanijo iz telesa, z njo pa kljub vsemu ne gre pretiravati, saj bi s preveč zaužite vode lahko splaknili tudi minerale, ki pa jih potrebujemo.

Zimski čaji

Avtor: A.P.
Objavljeno: 28. november 2013

Zima je že skoraj pred vrati in tudi jesenski dnevi polni dežja, ki so tu, nam niso ravno naklonjeni. To pa pomeni novo sezono prehladov in drugih nevšečnosti. Vemo, da v vaših zasedenih urnikih ni časa za počitek in prebolevanje prehlada v postelji, zato smo za vas pripravili nekaj receptov za zimske čaje, ki bodo zagotovo odgnali viruse.