”Specialisti na področju prehrane, gibanja in zdravja. Z nasveti in izdelki skbimo za bolj kakovostno življenje na sodoben in prijazen način. Svet se je spremenil. Z njim naš življenjski ritem. Časa je manj, obveznosti več. Kako vam uspeva dosegati kakovost vsakdana?”


Popoln krog z alfalfa

Avtor: Qme
Objavljeno: 19. februar 2014

Zaradi mnogih vitaminov, mineralov in proteinov, ki jih vsebuje alfalfa, je Popoln krog odlično prehransko dopolnilo za pomoč pri uravnavanju metabolizma. Pomaga tudi pri delovanju ledvic, jeter in črevesja ter skrbi za zdrave in močne kosti. Alfalfa vsebuje veliko klorofila, v telesu pa obnavlja kožo, izgoreva maščobe, uravnoveša apetit, izboljšuje delovanje jeter, zmanjšuje bolečine artritisa, blaži menstrualne krče in uravnoveša sladkor v krvi.

Prebavne težave odpravimo z ustreznimi prehranjevalnimi navadami

Avtor: S.S.
Objavljeno: 04. november 2013

Zajtrkuj kot kralj, kosi kot meščan in večerjaj kot berač je dobro poznan pregovor. Zajtrk je najpomembnejši obrok v dnevu, saj obilen jutranji obrok z visokoenergetsko vrednostjo živil zagotavlja energijo za ves dan in zaganja nekatere pomembne procese v telesu. Številni strokovnjak so si edini v tem, da so ustrezno pripravljeni in odmerjeni obroki tudi podlaga za zmanjševanje oziroma vzdrževanje telesne mase.

Centriranje misli se priporoča vsem, ki so izpostavljeni večjim miselnim naporom in psihičnemu stresu, torej ljudem, ki opravljajo miselno zahtevnejša dela na delovnem mestu ali v času študija, se pogosto srečujejo s preobremenitvami, s kratkimi roki za doseganje ciljev in zahtevano visoko stopnjo koncentracije, pa tudi starejšim in ljudem z začasnim slabšim psihičnim počutjem.

Dnevni pomočnik vsebuje veliko mineralov in vitaminov, ki jih za normalno delovanje potrebuje vsak. Ker je hrana, ki jo jemo, vse manj bogata s temi snovmi in jih le redko kdo še zaužije dovolj, postaja dodatna skrb za vnos zadostne dnevne količine vitaminov in mineralov nujna. Dnevni pomočnik se torej priporoča prav vsem, zelo pomembno pa je, da teh snovi ne primanjkuje doječim materam in nosečnicam, zato njih velja na to dopolnilo še prav posebej opomniti.

Prehransko dopolnilo HARMONIJA IN&OUT s probiotiki

Avtor: Qme
Objavljeno: 29. januar 2014

Harmonija In&Out gradi ali ohranja zdrav prebavni sistem, zato se priporoča vsem, ki imajo težave s prebavili oziroma bi se težavam radi izognili. Priporoča se tudi ljudem, ki so občutljivi na laktozo, saj jo mlečnokislinske bakterije v dopolnilu pomagajo spreminjati v mlečno kislino.

Prehransko dopolnilo Kontrolor stresa vsebuje formulo vitaminov in mineralov, ki skrbijo za dobro psihofizično počutje in manj stresa. Formula vsebuje skupino B vitaminov in vitamin C, za maksimalen učinek pa je bilo dodano tudi železo.

Prehransko dopolnilo Moja krila z L-glutaminom

Avtor: Qme
Objavljeno: 31. januar 2014

Energetske lastnosti L-glutamina predstavljajo pomemben člen vsakega prehranskega protokola, saj prinašajo veliko energije, telo pa ga zelo hitro absorbira. Dodatno vnašanje v telo se je izkazalo kot prednost pri okrevanju raznih telesnih poškodb, njegova uporaba pa se je iz intenzivne nege prenesla tudi v bolj splošno rabo, saj pomaga krepiti imunski sistem. Uporablja se torej preventivno in kurativno. Priporoča se vsem ob prehodu med sezonami, ko je imunski ...

Prehransko dopolnilo POPOLN KROG z alfalfa

Avtor: Sara Selan
Objavljeno: 30. januar 2014

Dopolnilo se priporoča vsem, ki si želijo utrditi zdravje ter ljudem s težavami v presnovi. V pomoč je lahko tudi ljudem, ki se srečujejo s težavami srca, saj alfalfa regulira krvni pritisk. Priporočajo jo tudi pacientom z artritisom, saj zmanjšuje bolečino in otekanje. Uživanje alfalfa kot prehranskega dodatka se priporoča tudi nosečnicam, saj lajša težave z jutranjo slabostjo, zaprtostjo, anemijo in vrtoglavico.

Neredna in revna prehrana ter sodoben način življenja sta danes glavni razlog za številne okvare vida med prebivalstvom. Večina, tudi vedno mlajše generacije, veliko delovnega in prostega časa preživi za računalnikom ali televizijo ter obremenjuje oči med branjem in napačni osvetlitvi prostorov. Tako je vedno več ljudi, ki potrebujejo očala, med njimi pa so na žalost tudi naši najmlajši. Mešanica vitaminov, mineralov in rastlinskih izvlečkov v ...

Večina posameznikov danes nima dovolj časa, znanja ali drugih sredstev, da bi zagotavljali ravnovesje na svojih jedilnikih. Največ težav pri tem imajo navadno starejši ter ljudje, ki se prehranjujejo izključno vegetarijansko oziroma vegansko. Tudi če so ribe v splošnem redko na vašem jedilniku, vam uživanje Qme nadomestila Srčni ritem toplo priporočamo. Ker omega maščobne kisline izboljšujejo tudi stanje kroničnih vnetnih bolezni, se priporoča ...

Prehransko dopolnilo SVEŽA IGRA z Koencimom Q10

Avtor: Qme
Objavljeno: 31. januar 2014

Koencim Q10 je postal zelo priljubljen kot prehransko dopolnilo za srčne bolnike, še zlasti tiste, ki so zboleli za srčnim popuščanjem ali imajo oslabljeno srčno mišico. Ker sodeluje pri nastajanju energije v celicah, ga priporočamo vsem, ki trpijo za kronično utrujenostjo. Z leti se proizvodnja koencima Q10 v telesu zmanjšuje, zato jemanje priporočamo tudi vsem starejšim ljudem.

Vitaminska abeceda je namenjena otrokom in mladostnikom, saj vsebuje veliko mineralov in vitaminov, ki jih za normalno delovanje potrebuje vsak. Hrana, ki jo jemo, je vse manj bogata s temi snovmi in jih le redko kdo še zaužije dovolj. Na otrokovo rast, razvoj in zdravje vplivajo številni dejavniki. Za zdaj na dedne dejavnike, ki določajo osnovne lastnosti organizma, še ne moremo vplivati, lahko pa vplivamo na številne druge, ki se pojavljajo v času otrokovega ...