”Specialisti na področju prehrane, gibanja in zdravja. Z nasveti in izdelki skbimo za bolj kakovostno življenje na sodoben in prijazen način. Svet se je spremenil. Z njim naš življenjski ritem. Časa je manj, obveznosti več. Kako vam uspeva dosegati kakovost vsakdana?”


Varujte črevesno floro in razbremenite imunski sistem

Avtor: S.S.
Objavljeno: 27. februar 2014

Pri normalnih pogojih hrana potuje skozi prebavni sistem približno 24 ur, čas pa malo variira od vrste zaužite hrane. Hrana, ki jo zaužijemo, najprej po požiralniku prispe v želodec, kjer se pomeša z želodčnim sokom (želodčno kislino in prebavnimi encimi). Čez približno pol ure delno prebavljena hrana potuje do tankega črevesa, ki absorbira hranilne snovi, da lahko preidejo v krvni obtok. Ostanki potujejo naprej skozi debelo črevo, kjer se tekoče odpadne snovi strdijo v ...

Vitaminska abeceda z minerali

Avtor: Qme
Objavljeno: 19. februar 2014

Vitamini in minerali sodelujejo pri vseh telesnih funkcijah, zato si otroci in mladostniki z rednim uživanjem prehranskega dopolnila Vitaminska abeceda zagotovijo bolj zdravo, živahno in srečno življenje. Kratkoročno se to odraža v večji meri energije in stabilnejšem razpoloženju, dolgoročno pa se zmanjša tveganje za nastanek različnih bolezni.

Voda, vir življenja

Avtor: S.S.
Objavljeno: 12. marec 2014

Ni ga strokovnjaka za zdravo življenje na svetu, ki ne bi poudarjal pomembnosti pitja vode. Povsem razumljivo, saj je naše telo sestavljeno pretežno iz nje. Je osnovna substanca, ki omogoča življenje ter vitalnost. Z vodo tudi splaknemo umazanijo iz telesa, z njo pa kljub vsemu ne gre pretiravati, saj bi s preveč zaužite vode lahko splaknili tudi minerale, ki pa jih potrebujemo.