”Manj, več, ravno prav.”

Izjava o varovanju zasebnosti

Varovanje vaše zasebnost je zelo pomembno tudi za Qme. Tukaj so pojasnjeni načini o upravljanju s podatki zasebne narave, ki velja za Qme spletne strani, poleg tega pa vam daje koristna pojasnila glede tega, kakšne informacije so predmet zbiranja in spremljanja, kakšna je uporaba teh informacij in s kom si jih delite.


1. Informacije, ki jih Qme zbira in spremlja


Qme zbira naslednje vrste informacij:
Podatke, ki jih vpišejo uporabniki v postopku prostovoljne registracije za aktivnost nakupa artiklov v prodajnem programu in preko elektronske pošte, ki jo pošiljajo na naš naslov.

Registracija uporabnika

Qme ponuja artikle iz svojega prodajnega programa v katalogu na spletni strani Qme. Za aktivno uporabo storitev in nakupa oz. sodelovanje je potrebna prostovoljna registracija. V postopku registracije uporabnik vpiše svoj obstoječ svoje osebne podatke, naslov bivanja in elektronski naslov.
Qme uporablja značilnosti brskalnikov, da lahko v vaš sistem namesti piškotek ("cookie"). S pomočjo piškotkov lahko spremljamo in izdelamo statistike obiskov posameznih vsebin. Prav tako s pomočjo piškotkov štejemo klike na posamezne oglase (baner) naših oglaševalcev, ki pa podatkov o uporabniku, ki je kliknil na njihov oglas, nimajo. Qme prav tako ne pošilja podatkov o uporabnikih tretjim osebam.

Statistika obiska

Qme spremlja statistiko obiska po posameznih straneh.

Piškotki (cookies)

Piškotek je podatkovni element, ki ga spletna stran pošlje vašemu brskalniku in se shrani v vašem sistemu. Piškotek vsebuje podatke o uporabniku in strani, ki ste jih obiskali. Podatki o uporabniku, ki jih uporablja piškotek, pa so le tisti, ki ste jih sami vpisali. Piškotki ne morejo pregledovati datotek na vašem računalniku ali prebrati piškotkov z drugih spletnih strani.
Qme tako uporablja le piškotke za zbiranje informacij o obiskih posameznih vsebin, v postopku registracije in ob kliku na posamezen oglas.
Registracija: V postopku registracije Qme uporabi piškotek, da shrani enoličen in naključno določen uporabniški ID. V piškotek ne shranimo vaših gesel in drugih osebnih podatkov. Uporabniški ID uporabimo, da spremljamo vaše obiske na naši strani ter vršimo administracijo povpraševanja in nakupov. Piškotek pa vam seveda omogoči tudi uporabo funkcij, ki jih registriranim uporabnikom ponuja spletna trgovina, nastavitve računa in ostale storitve.
Oglaševanje: Qme sistem oglaševanja dostavi vašemu brskalniku tudi enkraten piškotek, s katerim spremljamo vaše oglede oglasov in številko klikov na oglase. V primeru, da imate vaš brskalnik nastavljen tako, da vas pred sprejemom piškotka opozori nanj, boste opozorili prejeli ob vsakem piškotku.
Sprejem piškotkov lahko v vašem brskalniku tudi izklopite. Za pregledovanje Qme spletnih strani jih ne potrebujete. Potrebujete pa jih za aktivnosti pri nakupovanju in drugih storitvah, ki jih registriranim uporabnikom ponuja Qme.

2. Uporaba informacij


Vse informacije, ki jih pridobimo v prej opisanih postopkih, uporabimo za izboljšanje kakovosti naših spletnih strani in za spremljanje statistike obiska ter vodenje vaših nakupov. 
Za pošiljanje arhiva sporočil uporabnikom, ki so se za to možnost prostovoljno odločili, Qme uporabi prave elektronske naslove uporabnikov. Teh podatkov (mailing lista) Qme ne deli s tretjimi osebami, kot so npr. oglaševalci in partnerji.

 Qme ne spremlja, kaj posamezen uporabnik bere - spremlja le število ogledov posamezne strani.


3. Odjava z mailing liste


Uporabniki se lahko v kateremkoli trenutku odločijo, da ne bodo več prejemali dnevnega arhiva sporočil na svoj elektronski naslov, in se tako odjavijo z Qme mailing liste.


4. Nestrinjanje s politiko Qme glede zbiranja informacij

Qme svojim uporabnikom in obiskovalcem, ki se ne strinjajo s politiko Qme glede zbiranja in spremljanja informacij, omogoča, da:
• v postopku registracije ne vpišejo informacij, ki za registracijo niso obvezni,

• ne sodelujejo na interaktivnih spletnih straneh Qme (to so tiste, kjer je potrebno zbiranje določenih podatkov in identifikacija uporabnika),• pri pregledovanju vsebin Qme ne sprejmejo piškotkov (način, kako to storiti, je opisan v poglavju Pomoč vašega brskalnika).

Qme lahko to Izjavo o varovanju zasebnosti po potrebi spremeni. Ta Izjava o varovanju zasebnosti je v veljavi od 1.11.2013.

Pogoji poslovanja

Qme je spletna trgovina in portal, s katero upravlja podjetje KONCERN ENA D.O.O., Koroška cesta 61, 3320 Velenje, v nadalnjem besedilu "trgovec". Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene Pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletne trgovine Qme. Trgovec si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletnem mestu Qme kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da si redno ogledujete Pogoje poslovanja. Za vsa ostala vprašanja vam je na voljo kontaktna oseba po telefonu:  03 891 95 40, Matjaž.Člani spletne trgovine in uporabniki


V spletno trgovino se lahko prijavite kot posameznik - fizična oseba. Fizične osebe so izključno uporabniki, ki pridobivajo in uporabljajo blago in storitve za namene izven njihove pridobitne ali poklicne dejavnosti. Za kupce, ki so fizične osebe po tem pravilu, veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov ter določila Splošnih pogojev poslovanja.
 Člani spletne trgovine imajo dostop do posebnih ugodnosti kot so Akcijska cena (če obstaja za izdelek), posebne akcije, popusti in darila. Vsi zasebni podatki bodo strogo varovani. Več o tem v poglavju varnost in zasebnost.

CeneVse cene v spletni trgovini Qme so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV), ker je trgovec zavezanec za DDV, razen če ni to drugače zapisano. Cene veljajo ob sklenitvi pogodbe oziroma ko kupec dobi sporočilo, da je naročilo v obdelavi. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Vaša cena
Je cena, ki velja za spletne nakupe. Velja v primeru potrditve naročila.


Načini plačil
a

Plačilo po povzetju - naročilo plačate dostavni službi - Pošti Slovenije.
Plačilo po predračunu - NAVODILA!

Upoštevajte, da dostavna služba za tovrstno uslugo zaračunava provizijo. Celotna kupnina + stroški dostave so navedeni v naročilu, in držijo, razen če ni bilo kasneje kako drugače dogovorjeno.Naročila
Podatki o sklenjeni pogodbi oziroma o oddanem naročilu so shranjeni pri trgovcu. Dosegljivi so ali v uporabniškem računu posameznega uporabnika (dostop preko interneta) ali v podatkovni bazi trgovca (dostop osebno ali po telefonu). Pogodba se sklene v slovenskem jeziku. Pogodbo oziroma naročilo lahko sklenete po telefonu, elektronski pošti ali internetu preko spletne trgovine. Popravke ali dodatke k naročilu nam lahko pošljete po elektronski pošti ali se o njih dogvorite telefonu.

Koraki nakupa - sklenitev pogodbeIzbor artiklov - oddaja naročila (status naročila "V vrsti")
Uporabnik zbere artikle, ki si jih želi, jih doda v košarico s klikom na gumb "V košarico". Iz košarice lahko kadarkoli odstrani izbrane artikle iz vozička z gumbom "Odstrani". Ko uporabnik zaključi z zbiranjem artiklov, klikne na gumb "K blagajni" ter na blagajni izpolni vse potrebne podatke in odda naročilo. Naročilo se postavi v čakalno vrsto, kupec pa dobi kopijo naročila v svoj poštni predal. Kupec ima možnost preklicati naročilo v vrsti preko elektronske pošte v času dveh ur. Naročilo se hrani v "Arhivu" na strežniku ponudnika. Uporabniku je dosegljivo preko povezave "Arhiv" v stolpcu "Prijava".

Naročilo potrjeno - pogodba sklenjena (status naročila "V obdelavi")
Najkasneje v roku 48 ur med delovnimi dnevi (sobota, nedelja in prazniki so dela prosti dnevi) trgovec pregleda naročilo, preveri dobavljivost izdelka ter potrdi naročilo oziroma ga zavrne. V primeru, da se cena v času obdelave naročila spremeni, se trgovec zavezuje, da bo poskusil ponuditi uporabniku nižjo ceno ali ponuditi ustrezno rešitev, ki bi bila obojestransko zadovoljiva. Trgovec si pridržuje pravico, da pokliče uporabnika na njegovo telefonsko številko oziroma ga kako drugače kontaktira. Pogodba med ponudnikom in uporabnikom je v primeru potrditve naročila s sporočilom "V obdelavi" nepreklicno sklenjena, v primeru zavrnitve naročila pa pogodba ni sklenjena.


Blago odposlano (status naročila "Končano")
Trgovec v zapakira in odpošlje blago s priloženim originalnim računom in morebitnimi navodili.Preklic naročila
Uporabnik lahko prekliče naročilo v roku 2 ur po oddaji naročila po elektronski pošti. Po preteku 2 ur mora preklic naročila opraviti preko telefona. V elektronskem sporočilu obvezno navedite navesti naslednje podatke:

1. V naslovu sporočila: Preklic naročila

2. V vsebini sporočila: a) številka naročila b) ime in priimek kupca c) naslov kupcaDobavni rok


Trgovec se bo potrudil, da bo blago dostavljeno do naročnika v navedenih rokih. Po oddaji naročila boste prejeli njegovo potrditev, ki vsebuje potrditev naročenih artiklov in skupno ceno. V potrditvi naročila bosta navedena tudi telefonska številka in naslov elektronske pošte za stike s kupci, na katerega se lahko obrnete v primeru kakršnihkoli vprašanj ali pripomb v zvezi z vašim naročilom. V primeru, da blaga, ki ste ga naročili, ni na zalogi, se bomo z vami dogovorili o dobavnem roku. Trgovec si pridržuje pravico, da lahko v času do izdaje statusa, da je naročilo "V obdelavi", naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne.Dostava
Dostavo naročenega blaga opravlja Pošta Slovenije. Za vsa naročila do 11h, se bo trgovec potrudil, da bodo odpremljena iz skladišča v roku 24ur (pod pogojem, da je blago na zalogi). Dostava blaga je omejena na ozemlje države Slovenije (za drugačen dogovor nas prosim povprašajte). V nobenem primeru trgovec ni odgovoren za prekoračen rok dostave. Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu. V primeru, da zaloga poide, vas bomo o tem nemudoma obvestili in vam predstavili ostalo ponudbo ali vam sporočili dobavni rok za naročene artikle.

Dobavni rok začne teči ob 14.00 uri na dan prejema potrdila o plačilu oziroma od takrat, ko ste dobili po elektronski pošti obvestilo, da je vaše naročilo "V obdelavi". Dobavni rok je v izjemnih primerih največ do 30 dni, razen če je dogovor drugačen. Artikli, ki so na zalogi, bodo odposlani že isti dan ali naslednji delovni dan po prejetem naročilu. V primeru, da izdelki niso na zalogi, vas bomo obvestili o nameravanem roku dostave.

Kaj pomeni na zalogi? Za vsa naročila, katerih artikli so označeni z na zalogi in oddana do 11h, se bo trgovec potrudil, da bodo odpremljena iz skladišča v roku 24ur.

Strošek dostave je obračunan pred zaključkom naročila, tako da po opravljenem plačilu nimate več nobenih dodatnih stroškov. Cena dostave je vedno enaka ne glede na težo paketa in znaša 3,60 eur z DDV. Dostava velja za področje Slovenije. Za hitrejšo dostavo ali dostavo izven države Slovenije se je potrebno dogovoriti po telefonu oziroma elektronski pošti.
 Paket prevzamete v vaši najbližji poslovalnici Pošte Slovenije. Priporočamo tudi, da ob naročilu navedete telefonsko številko na katero ste vedno dosegljivi (npr. vaš GSM), saj vas bodo v primeru da je paket večjih dimenzij, predhodno poklicali.

 Naročilo plačate dostavni službi - Pošti Slovenije z gotovino. Upoštevajte, da dostavna služba za tovrstno uslugo lahko zaračunava provizijo. Celotna kupnina + stroški dostave so navedeni v naročilu, in držijo, razen če ni bilo kasneje kako drugače dogovorjeno.

Vračila blagaV primeru, da z naročenimi artikli niste zadovoljni, imate po prejemu blaga na voljo 14 dni časa, da pisno odstopite od pogodbe. Rok začne teči naslednji dan po prevzemu blaga. Izdelki morajo biti nato vrnjeni v roku 30 dni po obvestilu o odstopu od pogodbe. Stroške vračila krije kupec.
Pred vračilom nas obvestite na elektronski naslov ali nas pokličite na telefonsko številko, da se dogovorimo o najboljšem načinu vračila. Odkupninskih pošiljk ne sprejemamo. Odstop od pogodbe moramo vedno prejeti pisno ali osebno.
 Izdelki naj bodo nepoškodovani, v originalni embalaži in z vsemi dodaki s keterimi ste blago dobili. Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa. Kupnino za vrnjene artikle vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun ali vam po dogovoru šteli kupnino kot dobropis pri naslednjem nakupu. Denar vračamo izključno na transakcijske račune in ne izplačujemo gotovine. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. V kolikor so izdeki poškodovani, rabljeni, umazani, brez originalne embalaže ali pa je ta poškodovana, si trgovec pridržuje, da vračilo zavrne ali pa zaračuna ustrezno odškodnino. Denar vam vrnemo takoj, ko prejmemo blago oziroma najkasneje v 30 dneh.Odstop od pogodbe ne pride v poštev v naslednjih primerih:

• če je blago poškodovano, umazano ali pa so vidni sledovi uporabe (v notranjosti in zunanjosti aparata)
V kolikor vrnjeni izdelek spada v zgoraj navedene primere, pa se trgovec odloči, da ga bo vseeno vzel nazaj kot uslugo stranki, se lahko zaračuna odškodnina za čiščenje oziroma vzpostavitev prvotnega stanja. 
V pojem blago, ki ga obravnava Zvpot, se šteje tudi prodajno embalažo, saj je sestavni del blaga, ga reklamira, vsebuje slike izdelka ter tehnične značilnosti. Z uničenjem ali poškodovanjem embalaže se vrednost blaga zniža. Vsako embalažo je namreč možno lepo odpreti tako, da ni vidnih posledic odprtja. Za poškodovano embalažo, za katero je odgovoren potrošnik (npr; ker je pri vračilu nepazljivo zapakiral paket, ali ker je ob odpiranju nepotreboma raztrgal embalažo) lahko trgovec zaračuna odškodnino do višine 30% vrednosti blaga.Varovanje podatkov in zasebnost


Registracija in/ali vpis osebnih podatkov spletno trgovino trgovca je nujen in izključno potreben samo za pravilno izvajanje storitev trgovca. Trgovec ne bo nikoli posredoval, prodal, dal v najem ali kako drugače trgoval z vašimi osebnimi podatki. Vaši osebni podatki ne bodo nikoli uporabljeni, če se ne strinjate z načinom uporabe. Uporabnikom je na voljo vpogled v podatke, ki jih hranimo o njih, preko njihovega uporabniškega računa.
Trgovec v spletnem mestu uporablja kar nekaj različnih varnostnih tehnologij za zaščito vaših podatkov in zasebnosti.
 Prenos podatkov na strežnik je varovan z 128-bitnim SSL certifikatom, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.Avtorske pravice


Spletna trgovina Qme in vsi podatki, opisi izdelkov, programska koda, tehnologije, slike artiklov in grafika ter ostali nenašteti elementi prikazani na spletnem mestu trgovca so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in drugimi zakoni in uredbami avtorskega prava in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.Odgovornosti

Trgovec se trudi po svojih najboljših močeh, da bi spletno mesto vključevalo točne in ažurne informacije o izdelkih, cenah in zalogi. Vendar pa trgovec ne daje garancije ali jamstva za točnost informacij, prav tako pa ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti za napake v vsebinah spletnega mesta. Slike artiklov so simbolične in ne predstavljajo dejanskega stanja in ne zagotavljajo lastnosti izdelka (barve, dodatna oprema).
Trgovec stremi k najvišji mogoči stopnji ažurnosti in pravilnosti objavljenih podatkov na spletnem mestu. Kljub temu pa lahko zmanjšana stopnja delovanja uporabljene tehnološke rešitve, vnos, prenos ali pa kakršnakoli druga obdelava podatkov povzroči napako, ki je prikazana na spletnem mestu. V primeru, da obiskovalec spletne strani ocenjuje, da gre za napačno prikazan podatek, lahko trgovcu sporoči na kontaktne naslove. Trgovec ni odgovoren za občasno nedelovanje strani, morebitno nepravilnost podatkov in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij ter nezmožnosti dostopa in uporabe informacij na teh spletnih straneh.

Dostava

Dostavo naročenega blaga opravlja Pošta Slovenije. Za vsa naročila do 16h se bo trgovec potrudil, da bodo odpremljena iz skladišča najkasneje v roku 48 ur, v večini primerov še isti dan oz. naslednji (pod pogojem, da je blago na zalogi). Vsa naročila, ki bodo opravljena v petek po 14h in čez vikend bodo odposlana v ponedeljek. Dostava blaga je omejena na ozemlje države Slovenije (za drugačen dogovor nas, prosimo, povprašajte). V nobenem primeru trgovec ni odgovoren za prekoračen rok dostave. Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu. V primeru, da zaloga poide, vas bomo o tem nemudoma obvestili in vam predstavili ostalo ponudbo ali vam sporočili dobavni rok za naročene artikle.

Dobavni rok začne teči ob 14.00 uri na dan prejema potrdila o plačilu oziroma od takrat, ko ste dobili po elektronski pošti obvestilo, da je vaše naročilo "V obdelavi". Blago boste po pošti prejeli v roku 2-5 dni. Dobavni rok je v izjemnih primerih največ do 30 dni, razen če je dogovor drugačen. Artikli, ki so na zalogi, bodo odposlani že isti dan ali naslednji delovni dan po prejetem naročilu. V primeru, da izdelki niso na zalogi, vas bomo obvestili o nameravanem roku dostave.
Kaj pomeni na zalogi? Za vsa naročila, katerih artikli so označeni z na zalogi in oddana do 16h, se bo trgovec potrudil, da bodo odpremljena iz skladišča v roku 24 ur.

Strošek dostave je obračunan pred zaključkom naročila, tako da po opravljenem plačilu nimate več nobenih dodatnih stroškov. Cena dostave je vedno enaka ne glede na težo paketa in znaša 3,60 eur z DDV. Dostava velja za področje Slovenije. Za hitrejšo dostavo ali dostavo izven države Slovenije se je potrebno dogovoriti po telefonu oziroma elektronski pošti.
Paket vam bo Pošta Slovenije prinesla na dom. Priporočamo tudi, da ob naročilu navedete telefonsko številko, na katero ste vedno dosegljivi (npr. vaš GSM), saj vas bodo v primeru, da je paket večjih dimenzij, predhodno poklicali.

Ob naročilu nad 60 EUR je dostava BREZPLAČNA


Naročilo plačate dostavni službi - PS z gotovino. Upoštevajte, da dostavna služba za tovrstno uslugo morda zaračunava provizijo. Celotna kupnina + stroški dostave so navedeni v naročilu in držijo, razen če ni bilo kasneje kako drugače dogovorjeno.

Največja masa za pošiljanje je do deset (10) kg. Za večjo težo se obračuna druga cena dostave po dogovoru s prodajalcem.