Uporabimo svojo energijo za stvari, ki štejejo!


Vabimo vas torej, da se izboljšujemo in rastemo skupaj.

Avtor: Qme

 

Zakaj smo tu?

Skozi zgodovino so se človekove prehranjevalne navade močno spreminjale, vendar žal z vrhuncem evolucije lastne vrste nismo pridobili boljših pogojev za prehranjevanje. Čeprav v razvitih družbah načeloma ni množičnega pomanjkanja, še ne pomeni, da v želodec vnašamo samo koristne snovi. Tu smo, ker nam ni vseeno in nas zdravje zanima. Ker želimo k temu pristopiti čim bolj celostno: z ustreznim znanjem, z ustreznimi preventivnimi ukrepi in sprotnim reševanjem težav.

Pomanjkanje v izobilju

Kakovost hrane je v zadnjem času močno upadla. Dokazano vsebuje precej nižje vrednosti vitaminov (zaradi načina pridelave tudi do 90 odstotkov manj), mineralov in mikro hranil, predelana hrana pa že sama po sebi povečuje potrebo po teh snoveh. Če ob tem še intenzivno vadimo, jih potrebujemo toliko več. Tako se je razširila uporaba prehranskih dopolnil, ki jasno navajajo, kaj vsebujejo, zaradi česar smo zelo dobro seznanjeni, kaj točno bomo zaužili s posamezno kapsulo, tableto, praškom ali sirupom.

Nič več izključna domena športnikov

Danes način in tempo življenja, ki ga živi večina v tem delu sveta, terjata dodatne spodbude za krepitev telesa in psihičnega ravnovesja. V preteklosti so dopolnjevali prehrano z vitamini in drugimi snovmi zgolj športnikom in bolnikom, a pred tremi desetletji je večina delala manj in živela manj stresno ter v manj onesnaženem okolju, tudi prehrana je bila bolj zdrava in manj obdelana. Kljub sicer vedno večji ozaveščenosti posameznikov ima večina še vedno premalo časa in znanja, da bi si priporočene dnevne vnose hranil zagotovili le preko makro živil. Zatorej prehranska dopolnila nič več ne morejo biti zgolj domena športnikov.

Kaj pomeni kakovostno življenje?

Razmišljanje o kakovostnem življenju je postalo v zahodnem svetu popularno v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, v Sloveniji precej kasneje, konec osemdesetih. Danes je ta besedna zveza vsem zelo domača, le malokdo pa kakovostno življenje sploh zna opredeliti ter ga živeti. A za to ni nikoli prepozno.

Merjenje kakovosti življenja je zahtevno, saj predstavlja zelo zapletene procese, način življenja in vrednote pa se razlikuje od kulture do kulture. V grobem sestavljajo merilo minimalni življenjski standard, enakost življenjskih možnosti, socialna varnosti , možnost izobraževanja ter zdravljenja in uresničevanje potrebe po samouresničevanju, pripadnosti ter varnosti.

Prave predstave o prehranskih dopolnilih

Prehranski dodatki oziroma dopolnila so živila z visoko koncentracijo snovi, ki jih v manjši meri sicer najdemo tudi v popolnoma običajnih živilih živalskega in rastlinskega izvora. Nikakor pa jih ne smemo primerjati s steroidi, ki so kemične snovi. Ti sicer vplivajo na naše psihofizične sposobnosti, vendar so zelo škodljivi in zato tudi prepovedani. Pogosto pa nastaja tudi zmeda zaradi zamenjevanja prehranskih dodatkov z zdravili, ki so jo povzročili proizvajalci in njihove marketinške kampanje. Razlika med prvimi in drugimi je v učinkovitosti, saj zdravila vsebujejo učinkovine, ki zdravijo določene bolezni, dopolnila pa so dodatek k prehrani in služijo kot dodatna podpora organizmu pri določenih oblikah zdravljenja.


Qme

Blagovna znamka Qme zastopa asortima prehranskih dopolnil za vse starostne skupine in oba spola, hkrati pa se pod njenim okriljem izvaja tudi mentorstvo ter izobraževalne metode, ki vam bodo lahko pomagale pri vaši osnovni življenjski nalogi – biti zadovoljni, ohranjati zdravje in se izpopolnjevati. Osnovno poslanstvo Qme ekipe je iskanje formule za storitve, kjer bodo vaše potrebe in osebni interesi v enaki meri zadovoljeni.

Qme obljuba

Želimo si, da bi nas radi brali zaradi vedno koristnih in strokovnih nasvetov. Zato se zavezujemo, da boste na spletnem portalu deležni vsebin, ki bodo uporabne, aktualne in bodo čim bolj pokrivale zelo široko in zahtevno področje, ki vam ga želimo predstaviti. Resne in eksaktne teme (medicina, farmacija, fizioterapija, nutricionistika, higiena, mentalno zdravje) želimo predstaviti tako, da jih boste prebirali z zadovoljstvom.

Qme cilj

V osnovi je naš cilj pravzaprav enak vašemu. Radi bi omogočili zdravo in polno življenje in se hkrati imeli fino, saj za Qme blagovno znamko stoji skupina strokovnjakov, ki so v prvi vrsti ljudje. Vabimo vas torej, da se izboljšujemo in rastemo skupaj.