Centriranje misli

z vitamini, cinkom in rastlinskimi ekstrakti

Centriranje misli  je prehransko dopolnilo, ki vsebuje pantotensko kislino, vitamina B12 in B6 ter cink.


cena z DDV: 13.99 EUR


Centriranje misli vsebuje formulo za vzdrževanje optimalnih kognitivnih sposobnosti

Prehransko dopolnilo Centriranje misli vsebuje priporočen odmerek dnevnega vnosa pantotenske kisline (izboljšuje umske sposobnosti), vitamina B6 in B12 (prispevata k delovanju živčnega sistema, zmanjšujeta utrujenost in uravnavata psihološko delovanje) ter cinka (ščiti telo pred oksidativnim stresom, pomaga pri kognitivnih funkcijah in plodnosti). 


Komu se priporoča?

 


Prehransko dopolnilo se priporoča vsem, ki so izpostavljeni večjim miselnim naporom, psihičnemu stresu, ljudem, ki potrebujejo visoko stopnjo koncentracije, pa tudi starejšim in ljudem z začasnim slabšim psihičnim počutjem.

Pri rednem uživanju prehranskega dopolnila Centriranje misli boste manj utrujeni in bolj zbrani. Vitamini in cink v dopolnilu bodo izboljšali vaš živčni sistem in pozitivno vplivali na počutje in plodnost.Vitamin B5 ali pantotenska kislina

Vitamin B5 spada v skupino B-kompleks vitaminov in je osnova za široko paleto rastlinskih in živalskih tkiv. Je sestavni del koencima A z zelo pomembno vlogo pri metabolizmu ogljikovih hidratov, maščob in proteinov, pri proizvodnji steroidov in sintezi steroidnih hormonov. Je odlično sredstvo za boj proti stresu in za razvoj centralnega živčnega sistema.

Vitamina B6 in B12 ali piridoksin in kobalamin

Vsi vitamini iz skupine B-kompleks so pomembni za proizvodnjo energije, pri vzdrževanju odpornosti telesa proti okužbam in boleznim, vitamina B6 in B12 pa igrata pomembno vlogo tudi pri kognitivnih funkcijah. Piridoksin sodeluje pri tvorbi nevronov, ki so bistveni za razvoj možganov, kobalamin pa poleg številnih drugih funkcij vzdržuje še vitalnost krvnih in živčnih celic ter pomaga pri proizvodnji DNK. Prenizko raven vitamina B12, B6 in drugih B vitaminov nekateri znanstveniki povezujejo z depresijo.

L-tirozin

L-tirozin spada med pomembne aminokisline. Ključen je pri nastajanju adrenalina, hormona, ki med drugim omogoča boljšo zbranost, spomin, razpoloženje in zmanjšuje apetit. Telo rabi L-tirozin za tvorjenje nevrotransmiterjev, kakršna sta na primer serotonin in dopamin, pomembna za uravnavanje krvnega pritiska in boljšega razpoloženja.

Cink

Cink je mikroelement, ki se nahaja povsod v naravi. Najdemo ga v celicah rastlin in živali, pa tudi v vodi, zraku in zemlji. V našem telesu ga je približno 2 grama, predvsem v kosteh, laseh, nohtih, jetrih, prostati in v modih. Cink v telesu sodeluje pri mnogih pomembnih fizioloških funkcijah, kot sta na primer sinteza genskega materiala (DNK) in tvorba novega tkiva, kar pomeni, da je vitalnega pomena za pravilno rast in otrokov razvoj. Cink je tudi gradbeni element nekaterih antioksidantov, ki nastajajo v našem telesu, udeležen je pri vzdrževanju imunskega sistema in pri celjenju ran.


Si želite zapomniti, kaj sanjate? Znanstveniki pravijo, da so pri uživanju zadostnih količin vitamina B6 sanje bolj žive in si jih lažje zapomnimo.


Kitajska šisandra

Po izsledkih mnogih raziskav je eterično olje kitajske šisandre pripomoglo tudi večjim psihičnim in fizičnim sposobnostim. Varuje telo pred izgorevanjem in spomladansko utrujenostjo, njene aktivne učinkovine fenoli in lignani pa so zlasti priporočljivi za tiste, ki so preobremenjeni s šolskimi obveznostmi, miselnimi izzivi na delovnem mestu ali pa imajo težave s koncentracijo. Na Kitajskem so pripravke kitajske šisandre uporabljale predvsem ženske kot krepčilo in eliksir mladosti.

Sibirski ženšen

Sibirski ženšen učinkovito deluje proti depresiji in slabi koncentraciji ter nervozi in splošnemu slabemu počutju.

—Kitajska šisandra opazno povečuje koncentracijo in krepi spomin.