Popoln krog

z alfalfa

Popoln krog je prehransko dopolnilo, ki vsebuje rastlino Lucerna oz. Alfalfa.


cena z DDV: 9.99 EUR


Prehransko dopolnilo Popoln krog vsebuje

Alfalfa, ki je glavna sestavina omenjenega prehranskega dopolnila, vsebuje veliko koristnih snovi - med drugim proteine, vitamine A, B1, B6, C, E in K ter minerale: kalcij, kalij, železo, fosfor in veliko klorofila. 

Kaj pridobim z rednim uživanjem prehranskega dopolnila Popoln krog?

O bogastvu, ki ga vsebujeje rastlina alfalfa, so bili seznanjeni že stari Kitajci v 6. stoletju tega štetja in jo uporabljali za zdravljenje številnih bolezni. Danes je njena uporaba zopet zelo razširjena, saj je bilo ugotovljeno, da prispeva k:
  • delovanju ledvic, odvajanju tekočin iz telesa
  • delovanju prebave, skelta, žlez in sečil.
  • delovanju krvnega obtoka, jeter in črevesja

Qme uživanje Popolnega kroga priporoča

Uživanje kalčkov se še posebej priporoča v zimskem in pomladanskem času, ko je sveže domače zelenjave zelo malo na voljo.

Kalčke alfalfa lahko uživate tudi sveže in jih uporabljate kot priloge k številnim jedem, njihov poglavitna prednost pa je, da vsebujejo dosti manj ogljikovih hidratov v primerjavi s sojinimi kalčki.Kaj je alfalfa?

Alfalfa je majhna grmičasta trajnica z modro-zelenimi listi in z cvetovi vijolične ali slezaste barve, ki v sebi nosijo srpaste stroke s semeni. Spada v družino metuljnic, ki so zelo prilagodljive na različna okolja, njene kalčke (alfaalfa) pa lahko požanjemo že po tednu rasti.
Ime alfalfa se načeloma uporavlja predvsem v S Ameriki, toda v Veliki Britaniji, Avstraliji, Novi Zelandiji in Severni Afriki, jo poznajo po imenu lucerna. Rastlina sicer ljubi toplejšo klimo, ki je tipična za Iran (od koder predvidevajo, da izvira), sicer pa so jo gojili že stari Grki in Rimljani. Uživa se lahko njene kalčke, liste ali pa v obliki prehranskih dodatkov.

Kaj so kalčki?

Kalčki so majhne rastline, ki korenine in poganjek, ki ga sestavlja stebelce in kalčni listi. Brez izjeme so kvalitentno živilo, saj vsebujejo ogromno vitaminov, vlaknin in proteinov. Kalčke, ki jih lahko uživate v takšni obliki, obstaja več kot 20 vrst, ki ponujajo različna doživetja v okušanju.


—Alfalfa izhaja iz arabskega jezika in pomeni oče vseh rastlin.