Sokolje oko

z vitamini, minerali in rastlinskimi ekstrakti

Sokolje oko je prehransko dopolnilo, ki vsebuje vitamin A, riboflavin in cink, ki imajo vlogo pri ohranjanju vida. Vsebuje tudi Lutein in zeaksantin.


cena z DDV: 21.99 EUR


Sokolje oko vsebuje formulo za zdrav vid

 Prehransko dopolnilo je namenjeno ljudem, ki zaradi pomanjkanja vitaminov in mineralov zaznajo težave z vidom.Neredna in revna prehrana ter sodoben način življenja sta danes glavni razlog za številne okvare vida med prebivalstvom.Komu se priporoča?

Neredna in revna prehrana ter sodoben način življenja sta danes glavni razlog za številne okvare vida med prebivalstvom. Večina, tudi vedno mlajše generacije, veliko delovnega in prostega časa preživi za računalnikom ali televizijo ter obremenjuje oči med branjem in napačni osvetlitvi prostorov. Tako je vedno več ljudi, ki potrebujejo očala, med njimi pa so na žalost tudi naši najmlajši. Mešanica vitaminov, mineralov in rastlinskih izvlečkov v kapsuli je namenjena zdravim ljudem ter posameznicam in posameznikom, ki že imajo določene težave z vidom. Mednje štejemo kronično utrujene oči, kar je pravzaprav posledica okrnjene očesne sluznice, nočno slepoto, sivo mreno in na primer vnete oči zaradi prehlada.

Lutein in zeaksantin

Lutein in zeaksantin spadata med antioksidante karotenoide - snovi, ki zelenjavi in sadju dajejo rumen pigment. Veliko luteina je tako v rumenem korenju, v znatnih količinah pa ga sicer najdemo tudi v temno zeleni listnati zelenjavi, kot je špinača. Zeaksantin najdemo v repi, brokoliju, koruzi, brstičnem ohrovtu, blitvi in grahu.

Delujeta vzajemno, v človeškem telesu pa sta prisotna na očesni mrežnici. Zeaksantin na sredi mrežnice v rumeni pegi, lutein na obrobnih predelih mrežnice. Rumena pega ali makula je zelo občutljiva na modro svetlobo, ki poleg UV-svetlobe lahko resno poškoduje oči. Lutein in zeaksantin modro svetlobo filtrirata, preden doseže makulo, in tako pred njo ščitita oko. Tako kot uporaba sončnih očal, je tudi redno uživanje luteina in zeaksantina zaščita pred škodljivimi svetlobnimi žarki.

Učinek in količina luteina in zeaksantina

Glede na to, da telo luteina in zeaksantina ne more proizvajati samo, morate poskrbeti za njun zadosten vnos z mikro in makro živili. Potrebna količina luteina je sicer odvisna od starosti, strokovnjaki pa priporočajo vsaj 6 mg dnevno. Lutein in zeaksantin dobite lahko z uživanjem temno zelene listnate zelenjave, kakršna je na primer špinača, vendar bi za priporočeno dnevno količino potrebovali preveč zelenjave, zato je najbolj enostaven način, da si zagotovite zadosten odmerek, uživanje prehranskega dopolnila Sokolje oko. Poleg luteina in zeaksantina ta vsebuje še nekaj vodilnih vitaminov, mineralov in rastlinskih izvlečkov, ki vam bodo pomagali ohranjati zdravje vaših oči in dober vid.

Vitamin A

Že sumerski zdravniki so pred 4000 leti pri težavah z vidom predpisovali mešanico iz korenja in zelenih rastlin, Egipčani in Grki pa so za lajšanje težav z očmi priporočali uživanje živalskih jeter. Šele leta 1909 so ugotovili, da je skupni imenovalec vseh zdravilnih metod, ki so jih uporabljale različne civilizacije ravno vitamin A.


Tem več vitamina C absorbiramo, tem bolj se kopiči tudi v očesni leči in solzni tekočini.Vitamin C

Vitamin C ima vlogo antioksidanta, saj prestreže proste radikale v vodnatih delih celice in njeni okolici, kar omogoča delovanje tudi drugim antioksidantom. Velika količina vitamina C mora prehajati v očesno sluznico in posledično v solzno tekočino. Tako lahko proste radikale, ki prehajajo skozi sluznico, prestrežemo vsakič, ko pomežiknemo, saj solzna tekočina preplavi sluznico.

Riboflavin

Vitamin B2 oziroma riboflavin v Sokoljem očesu vpliva na delovanje naših oči. Zaradi vpada svetlobe nastane v očesu zelo veliko prostih radikalov, ki povzročajo motnost leče, če ne prestrežemo njihovega škodljivega delovanja. Glutation je na primer tudi eden od najpomembnejših antioksidantov, ki nastaja v očesu, vendar pa se pri boju s prostimi radikali pogosto izčrpa.

Vitamin E

Vitamin E ščiti celice pred poškodbami prostih radikalov. Je tako rekoč glavni antioksidant v telesu, njegova naloga pa je izključno zaščita pred oksidacijo. Vitamin E se v telesu pojavlja v vseh tkivih, največ ga lahko najdemo v maščobnem tkivu, pa tudi v jetrih in nadledvični žlezi. Z obroki, ki vsebujejo malo ali nič maščobe, vitaminu E ne omogočimo dobrega absorbiranja v telo.

Izvlečki borovnic

Plodovi borovnic vsebujejo spojine z močnim antioksidativnim delovanjem. Pektini, flavonoidi, sadne kisline, tanini in antocianidi so spojine, ki varujejo naše oči pred prostimi radikali, ki nastajajo zaradi staranja, UV žarkov, preobremenitve, različnih oblik sevanj in ne nazadnje zaradi slabe prehrane. Poleg tega izvlečki borovnic v celoti ugodno vplivajo na krvni obtok in posledično na prekrvavitev očesa.

Ameriški slamnik

Ameriški slamnik je zdravilna rastlina, ki se običajno jemlje za krepitev imunskega sistema in za zaščito organizma pred številnimi infekcijami, med drugim tudi ugodno deluje na očesno sluznico. Rastlino so prinesli iz Severne Amerike, kjer so jo domorodci uporabljali za številne zdravilne namene. Danes, ko je možna natančna analiza sestave (vsebuje derivate kavne kisline, flavonoide, fenole, eterična olja), pa je dokazano, da stimulira delovanje belih krvničk in tako ščiti imunski sistem našega organizma.

Zeleni čaj in grozdne peške

V prehranskem dopolnilu Sokolje oko imajo zeleni čaj in grozdne peške vlogo zaščite pred oksidacijo, saj vsebujejo veliko antioksidantov, med drugimi katehin, ki preprečuje tudi rast rakastih celic.

Baker, cink, selen in koencim Q10

Baker, cink, selen in koencim Q10 imajo v prehranskem dopolnilu Sokolje oko vlogo zaščite pred prostimi radikali in pomoč pri pravilnem delovanju. Predvsem koencim Q10 in selen ščitita pred oksidacijo, cink pomaga pri obnovi tkiv, baker pa skrbi za pravilno uravnoteženost in delovanje ostalih snovi.